Framtid i Jokkmokks kommun

EU, EU gamle vän.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

EU-valet har final på söndag. Affischeringen i vår lilla Kyrkostad är sparsam.
 
 
Ingen har sett en EU-politiker annat än på bild under 2000-talet i vår kommun. Ingen kan heller direkt säga vilka frågor som drivs i EU som är Jokkmokksfrågor. Däremot så sägs det att många beslut där påverkar vardagen här. Om det då är bra eller dåligt vet kanske ingen heller.
 
 
Men vi ska givetvis rösta. Men på vad?
 
Moderaternas Fjellner har ju tagit klar ställning mot vattendirektivet som kan ge oss lite tillbaks från vattenkraften,.Så han ska bort.
 
Sossarnas listtoppensionärer som gjort sitt på hemmaplan-team, är ju bra på att prata men blir det nått. Första S-norrbottning är på plats 26. Men vad har de gjort för Jokkmokk. Nja, ska dom få rösten för att vi är mest gammfolk här i kommunen..
 
MP då som får har en som gjort något för havsfisken, men min fråga till henne om våra älvar utan biologisk mångfald har nog fastnat i hennes EU-brevlåda. Så hon får nog fara med Jussi Björling- Till Havs. Men sen har ju MP sitt eget gröna tomteskägg på listan. Han kanske får nån röst i Kalix.
 
Pirater, Fi-are med knuff, och SD-folk som inte förstår att dom blir invandrare i Brysselkålens hemvist. Nä, dom åker bort.
 
V, nja vi får väl se. Dom vill ju inte vara med, så därför är dom med.
 
KD och FP, vem vet vad dom gör. Knyt fast halva mänskligheten vid spisen men befria korna. Kan det verkligen vara nåt och fara till Bryssel för.
 
Ja men C kan det vara något de. Jo, ta mig den. Förstanamnet som ingen vet vem det är hade rutig flanellskjorta på sig i en debatt. Och såna skjortor brukar jag också ha. Så kanske det är det som tills slut tar min röst.
 
Men annars vete tusan. Rösta det ska jag, men ska bristen på politik göra att jag röstar på en flanellskjorta eller skägget i brevlådan eller pen(s)ionärslistan. 
 
Politiken är märklig i det stora EU. Förresten gick Jokkmokk nånsin med i EU när det folkomröstades under förra årtusendet. Ja vem vet om EU.

Roland Boman i Framtiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: