Framtid i Jokkmokks kommun

Var tog vänsterpartiet vägen?

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Idag har den nya kommunstyrelsen -ks- i Jokkmokk haft sitt första sammanträde.
 
Lite förvånande var att vänsterpartiet-V- även i ks verkar ha kastat in handuken redan från första mötet. Vänsterpartiet är i Jokkmokk socialdemokraternas stödparti som har gett S egen majoritet i stort sett överallt. Idag var det så också i ks. 
 
Vänsterpartiets tomma plats togs över av en socialdemokrat allt enligt deras överenskommelse.
 
Som jag tidigare sagt, något måste man beundra sossarna som utan att behöva ge bort något fått vänsterpartiet att stötta dom i allt och ge dom egen majoritet med 43% av rösterna. Där har vi i den samlade oppositionen en hel del att lära om det politiska finliret.
 
Den enda vänsterpartist som syntes var det förra kommunalrådet, men nu i egenskap som tjänsteman och utredare på kommunalkontoret.
 
Många intressanta ärenden var upp. Bla. annat om att göra om gamla vattenfallskontoret i Porjus till boende för flyktingar även om man nu skrivit om i ansökan till Bädd & Frukost. Kommunledningen (s+v?) vill nu ge tillstånd för detta och skickade tillbaka till samhällsbyggarnämnden för att göra som ägarna av kontorsbyggnaden begär.
 
Framtid i Jokkmokks kommun ville avslå ansökan och har reserverat sig mot beslutet. Sen får vi se vad konsekvenserna blir av beslutet. Vi får hoppas att det ändå blir bra och positivt.
 
Bygdemedel till Vuollerim och Porjus blev det för inköp av pistmaskiner. Och det var bra.
 
Roland Boman i Framtiden.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: