Framtid i Jokkmokks kommun

Håll kvar dom unga i Jokkmokk.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Framtid i Jokkmokks Kommun.

Våra unga och deras barn måste tillåtas att skapa en Framtid i Jokkmokks Kommun.

Det kan inte längre få vara så att de flesta från vår kommun finns bara kvar som fotografier i bokhyllorna hos sina far- och morföräldrar.

Vi måste ändå ruska om våra riksdagspolitiker så vi kan skapa en Framtid för våra kommande generationer. Sveriges riksdag och regering är den stora bromsklossen för en utveckling i inlandet.

Vem försörjer Stockholm.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

En belysande bild av Sverige idag. Befolkningstäthet från Boverket. Samtidigt en bild över hur riksdagspolitiken sett ut de senaste 50 åren.

Skog, vattenkraft och gruvor. Inlandet som producerar det som Sveriges välstånd och ekonomi vilar på får ingen del av det som tas från oss.

Istället koncentreras allt kring storstäderna. I första hand Stockholm, som fullt ut lever på att inlandet ska leverera. Precis som i det gamla Romarriket för 2000 år sen. Kolonierna plundrades för att försörja Rom/Stockholm.

Om man vill tolka det så, så är det en skrämmande bild av Sverige. StorStockholm som en jättelik svulst håller sakta på att äta upp övriga Sverige. Och om riksdagen får fortsätta sin politik så kommer norra Sverige inte att synas på en sån här bild om 50 år.

Det är dags att vakna, riksdagsfolk från Norrbotten.
 

De stjäl vår hembygd.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Ni som har möjlighet, läs Jessica Rosengrens krönika i NSD idag.

Det är detta som Framtid i Jokkmokks valrörelse handlar om. Sveket från våra riksdagsledamöter som tillåter stölden av vår hembygd.

Det handlar i synnerhet om riksdagsledamöterna från Norrbotten och övriga glesbygden. De har utan att blinka låtit tvångsförflytta våra unga till de större städerna och i samma veva stulit de stora ekonomiska värden som skapas av vattenkraft, skog och gruvor här hos oss i glesbygden.

Någon gång kommer det att skrivas om "Den stora stölden", när riksdag och regering stjäl allt som finns i glesbygden. De tar våra unga och våra naturtillgångar och sen drar och lämnar oss att sakta gå in i glömskan.

Tänk på det och fundera ni som ska rösta. Varför har sossar och moderater, röda, gröna och blå samma politik för Jokkmokks kommun och glesbygden.

Varför får de fortsätta att stjäla vår hembygd.
 

Vem ska betala.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Det blev en bra diskussion under höstmarknaden om vattenkraftsmiljarderna som själs av riksdagen från oss som bor i Jokkmokks kommun.

De som var och resonerade med oss var alla medvetna om att det är våra riksdagsledamöter som hindrar en utveckling av kommunen med hjälp av vattenkraftspengarna.

De flesta är djupt bekymrade över hur den svenska politiken har utarmat inlandet.

Roland Boman i Framtiden.