Framtid i Jokkmokks kommun

Nu börjar politiken.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Nu börjar den nya tiden för Framtid i Jokkmokks Kommun. Efter att ha läst i tidningarna och hört det blivande kommunalrådet i radio säga att det var aldrig aktuellt att fortsätta samverka med oss så är vi nu ett parti i opposition.

Igår så var det en strategisk dag inför den budget som ska antas för 2015. Det vi fick oss till livs var tyvärr bara en önskelista från förvaltningarna om vad de ville ha. Ingen strategisk analys utifrån den dåliga ekonomi som kommunen har.

Inga dokument som visar hur det har sett ut de senaste åren vad gäller ekonomi och utfall. Inte minsta lilla stapeldiagram.

Vi har begärt av (s) när vi var i samarbete att få bättre underlag inför budgetprocessen. Vi fick aldrig något sånt. Och det ser lika illa ut i år. Det enda vi vet är att önskelistan innehåller önskningar för 17 miljoner mer än det finns pengar. Och att investeringarna är ganska fria från offensiva satsningar.

Det vårat parti ser i denna budgetomgång är att skola och omsorg måste få en större del av kakan. Så budgeten för 2015 blir det första vi kommer att ta tag i som oppositionsparti.
 
Roland Boman i Framtiden

Kommentarer

  • Anna-greta Kvickström säger:

    Jag blir besviken när jag läser ert uttalande,eran duktiga representant KS har fått samma info som S i alla budgetfrågor och suttit i budgetberedningen,och sett dragningar med staplar och diagram och tillsammans har vi sytt i hop förslag,och om man som politiker i KS saknar info har man rätt attfråga efter Handlingar vilka som helst,från tjänstemän så man blir nöjd.Det är högt spel i politiken och för den som inte är insatt,ser detta inlägg ut som ni inte har kunnat få del eller kunnat påverka,men så är inte historien enligt mig,Jag tycker det är viktigt att vi Politiker håller oss till sanningen och gör vårt bästa oavsett Parti och bästa förmåga,så jag tackar er för ett gott samarbete.Anna-greta Kvickström

    2014-10-03 | 12:33:25
  • Anonym säger:

    Bästa Anna-Greta. Var har jag beskrivit att vi inte fått samma underlag som alla andra. Det vi vid ett antal tillfällen haft synpunkter på att vi ville ha ett fylligare jämförelsematerial och bakgrundsmaterial. Och precis som du skriver så fick vi uppmaningen att själva leta reda på det. Så kan det vara för ett litet parti som samarbetar med ett stort.
    Och stapeldiagrammen var för torsdagens strategidag. Jag kan ju ha missat något, såg du några så får jag väl be om ursäkt.
    Men det är historia, nu är Framtiden i opposition som media har rapporterat. Det kan ju också ha sin tjusning. Roland Boman i Framtiden

    2014-10-06 | 22:58:04

Kommentera inlägget här: