Framtid i Jokkmokks kommun

Almedalen, än sen!?

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Jag funderar lite över Almedalsveckan.Stort pådrag, kloka och okloka människor spekulerar. Lördagen ska visst gå i nazisternas tecken numer.
 
Hörde lite sosse-Stefan. Han pratade mer om eget än skällde på de andra. Bra.Sen kom SD och KD. Vad sa dom??
 
Men så såg jag lite statistik. Ifjol 20.000 besökare. Det är ju bara hälften av en normal vintermarknad trots att det är dubbelt så lång tid i Almedalen.Och under sommar semester.
 
Och när man ser utfrågningar på TV så är det 10-15 åskådare. Minsta lilla navelskådningsutflykt häruppe drar ju mer folk.Bara partiledartalen verkar dra folk.
 
Det kanske i stort sett bara såna som är där i jobbet och har betalt för att vara där som deltar. Plus nån semesterfirare som irrat fel.
 
Och samtidigt så sätter det sånt avtryck i politik, debatt osv. Nån sorts storkollo för dom som alltid träffar på varandra i olika sammanhang och styr tyckandet i Sverige. Man behöver inte ens veta vad man pratar om (bilden är från en sån sammankomst) när man är bland kompisar i gratisätarland.
 
Och inte ens att man klarar av att sända från alla seminarier man har. Många låter intressanta på pappret. Men i dessa tider av teknikunder så finns inte webb-sändningar annat än i undantag. Så dom kan i lugn och ro fabulera ihop, kompiskamraterna som styr mycket i Sverige utan att nån får reda på vad de babblar om.
 
Så kan det bli.
 
Roland Boman i Framtiden.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: