Framtid i Jokkmokks kommun

Så blev det.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Som alla vet så bildas från årsskiftet en ny "regering" i Jokkmokks kommun bestående av socialdemokraterna och vänsterpartiet. Vi får alla hoppas att det blir bra fart och skapas framtidstro i vår kommun.

Jag tänkte bara ge en kort kommentar till detta. Som jag tidigare skrivit fick vårat parti besked via media att sossarna inte ville samarbeta med oss i Framtiden. Och sådan är politiken. Det är inte mer med detta.

Nu hör jag från olika håll att vi ställde för stora krav på ett samarbete med (s) så de kunde inte godta detta. Återigen, det är en del av politiken.

Men jag tänkte kort dra några krav vi ställde så kan ni se vad som fanns i vågskålen.

Vi ville att vi skulle ta ett gemensamt tag för att utveckla våra utbildningar inom vattenkraft och de med samisk inriktning. Fler utbildningslinjer och mer forskningsinsatser för att etablera Jokkmokk som ledande centrum inom dessa områden. Där tror jag att vi var ganska nära varandra,

Vi ville också att vi skulle driva frågor runt vattenkraft och miljö, mineralrättigheter mm. tillsammans från kommunens horisont. Där var vi nog inte så långt ifrån varandra.

Återstår egentligen bara en mindre fråga där vi inte var ense. Vi tyckte att vi skulle ha vice ordförandeposten i kommunstyrelsen och den ville inte (s) lämna ifrån sig åt oss. Så det kanske det var där det samarbetet föll. Alltså inte politiska frågan utan mer om politiska positioner och uppdrag. Vi tror att det var där samarbetet strandade, men vi lär få leva i ovisshet och hoppas på att v och s hittar bra lösningar för Jokkmokks kommun.

Roland Boman i Jokkmokk.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: