Framtid i Jokkmokks kommun

Vargrännarloppet.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Mer Jokkmokksk skidhistoria. Vargrännarloppet, en klassiker som många skidåkarstorheter har åkt.
 
Nästan lite nostalgi när man tänker på de fina traditionsrika tävlingar vi hade en gång.
 
Texten nedan hämtat från boken "Jokkmokk" av Rask/Lindberg 1965

Kommentarer

  • Terje Boqvist säger:

    Jag gillar ditt ämnesval... Blir också nostalgisk, nästan tårögd. Förvisso sk. försörjningslopp, Vargränna- och Nordenskiöldsloppen. Men faktum var: OS/VM skidhjältar som Jernberg, Rönnlund, Lundbäck, Magnusson, Svan, Wassberg och Grönningen mfl. kom och åkte här. JSK:s enligt mig, bäste åkare i modern tid Knut Larsson vann några gånger. De drog publik. JSK arrangerade Marknadsstafetten. 1971, då deltog 75 lag= 225 åkare i 7 klasser, från hela Norr-och delar av Västerbotten. Jag åkte i JSK:s pojklag 2, vi fick stryk av Vlm och 2 lag från Snesudden... Hela kommunen var med! Det fanns massor av duktiga ungdomar och juniorer. Med bla. flera UDM guld och 1 USM guld i pojkstafetten, omkring 1980. Vilka tider!
    Tror god arbetsmarknad med framtidstro och många unga skapade detta skidflow. Där ledare och ungdomar bara såg möjligheterna.

    Svar: Det var verkligen en annan värld, som jag är glad över att fått uppleva. Snesudden, Murjek m.fl. byar med massor av framgångsrik ungdomsidrott. Och idag finns det inte ungdomar kvar i byarna så att de får ihop ett 3-mannastafettlag.
    Framtid i Jokkmokks kommun

    2014-03-12 | 21:23:12

Kommentera inlägget här: