Framtid i Jokkmokks kommun

Inlandsbanan och valrörelsen.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Jag har skrivit om det förr och tar det nu igen.
 
I den kommande valrörelsen så kommer debatten om Botniabanan att vara ett slagträ i den lokala Norrbottensdebatten.Höger och vänster kommer att plädera och gestikulera åt motståndaren.
 
Och ingen kommer som vanligt att bry sig om Inlandsbanan och den betydelse den skulle kunna ha om man lade ned en bråkdel av de pengar som som Botniabanan kräver, på att rusta den för godstransporter. Den skulle lätt kunna avlasta nuvarande stambanan vad gäller godstrafik genom hela Sverige.
 
Men som sagt vi har val om ett halvår, då kommer de välavlönade riksdagsmännen att svärma här som bromsar vid Fatjas en het sommardag. Och de kommer att lova och lova, och sen bryr de sig inte.
 
Jag har också ställt frågan förr. Minns någon när riksdagsmännen senast gjorde något bra för Jokkmokk och Inlandet? Och ingen minns.
 
Så varför ska man rösta i riksdagsvalet? När inget riksdagsparti gör något för de 5000 själar som bor i Jokkmokks kommun så varför??????? 
 

Kommentarer

  • Hans säger:

    Gnälla och klaga är ju lätt, hur vore det om du kom med några konkreta förslag på vad ni vill göra i kommunpolitiken?

    Svar: Kanske att satsa på att rusta upp inlandsbanan så den håller för godstransporter kan vara ett sånt förslag. Ja just det var ju det jag skrev.
    Framtid i Jokkmokks kommun

    2014-03-16 | 17:22:30

Kommentera inlägget här: