Framtid i Jokkmokks kommun

Gruvskatter och hotet mot Sverige.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

I höstas så lämnade vårt parti "Framtid i Jokkmokks Kommun" in ett förslag att kommunen och politiken skulle kräva förändringar i minerallagen.
 
Bla, annat en miljöavgift som går till kommunen och andra berörda vid en gruvbrytning. Jämför med ett-öringen som har pratats om från vattenkraften. Några andra saker om ökade möjligheter för kommunen finns också med. Förslaget publicerades på denna blogg 2013-08-25 och heter Framtidens Mineralpolitik.

Nu finns ett svar på motionen som kanske inte är alldeles lätt att förstå.
 
Det står om gruvnäringens risk att kollapsa och den solidariskt finansierade välfärden skulle lämnas.
 
Som sagt jag förstår inte svaret, men som det kan tolkas tycker (s) i Jokkmokk att ingen återbäring för alla de stora ekonomiska världen som skickas från kommunen till Stockholm behövs.
 
Vattenkraft, framtida gruvor. Ska alla vinster och överskott skickas till Stockholm?  Behöver inget lämnas till att bygga det framtida Jokkmokk?!
 
Men nu på måndag 7april kl. 13.00 så kommer frågan/motionen upp i kommunfullmäktige. Och då får vi kanske reda på vad som egentligen menas med motionssvaret. Så ni som har möjlighet kom gärna och lyssna. I kommunalhuset högst upp.

Roland Boman i den gruvliga Framtiden.
 
 

Kommentarer

  • Terje Boqvist säger:

    Skulle vi lämna den solidariskt finansierade välfärden, om Jmk, men också många andra glesbygskommuner får mer tillbaka av de enorma vinster som, årligen lämnar dessa kommuner? Jmk ÄR supersolidarisk ekonomiskt sett, med övriga Sverige!
    Historien upprepar sig igen, om inget lämnas kvar efter en ev. gruvepok. Jag är resignerad, och tror att den dumheten, är fullt möjlig, sker igen.

    2014-04-01 | 12:37:58

Kommentera inlägget här: