Framtid i Jokkmokks kommun

Kommunfullmäktige och lite till.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Igår var det kommunfullmäktige (KF) i Jokkmokk. Frågan om antalet ledamöter i KF var uppe. Endast vårt parti "Framtid i Jokkmokks Kommun" ville minska antalet ledamöter från 31 till 25st. Nu är nästan lika många ledamöter som när vi var dubbelt upp med folk i kommunen. Igår sänkte Arjeplog från 31 till 21 ledamöter. Motiveringen var att den politiska kostymen är för stor med tanke på befolkningsminskningen. Så kan det bli.

Som extraärende från en ledamot kom också upp avstängningen av stora delar av Pärlälvsdalen under mars månad pga. flygövningar. Se bilden under. Det är inget skämt, men det är ju egentligen ett jävla sätt. Nu får människor inte vistas där under en intensiv mars månad. Det slår hårt mot många verksamheter. Nu ska det skrivas från kommunen till FMV och påpeka detta, men det kommer ju inte att förändra beslutet. Det man kan fundera över är varför man från kommunens sida inte agerat tidigare då man vetat om detta. Utan bara efter att en ledamot i KF uppmärksammat detta så blir det gjort. Ingen racerbana här heller. Eller överljudshastighet.

Igår fick vi besked om badhuset och delvis skolområdet i Vuollerim. Informationen kom från ansvarig tjänsteman. Allt kommer att vara på plats för att starta upp badhuset i april. Om det sen är mer praktiskt med tanke på efterfrågan att starta till hösten tål ju att diskutera. Nå inte för att det är valår, och det blir politisk debatt på Folkets Hus i Vuollerim i september, och det har tagit fyra år att ta beslut om att starta upp badhuset igen. Utan det är nog större intresse för badning på höstkanten. Eller? Men hur som helst. Det har ju inte varit nån värre racerbana där heller. Det är snart 4 år sen vi lyfte frågan.

Vi fick också veta att det går bra att göra om teknik/slöjdhuset till lektionssalar. Men det handlar i slutändan också om att få en annan användning av storskolan eller riva den, eftersom barnen börjar ta slut.

Och projektet med energibesparingar på kommunens fastigheter går bra. Ni kanske sett att det är många firmor från kusten här och gör de jobben. Bla. el och rörfirmor. Trots att det sades att kommunens entreprenörer skulle anlitas. Men så blir det ibland. Det kanske ändå vart lite racerbana där.

Roland Boman i Framtiden.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: