Framtid i Jokkmokks kommun

Centerpartiet- vem bryr sig.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Häromhelgen var tydligen centerpartiet på genomresa i Jokkmokk. Enligt riksdagsmannen Fredrik Federley som deltog i en 15-minuters kampanj utanför ICA/Konsum så var det kallt och lite folk så det räckte med en kvart för Jokkmokk.
 
Och det är antagligen en ny upplevelse för centerpartiets ledande politiker. Att det är kallt på vintern och bor lite folk i inlandet.
 
Kylan får vi leva med, men avfolkningen är idag centerpartiet mest ansvarig för via näringsdepartement och Annie Lööf. Och nu har hon uppfunnit tesen att centern ska satsa på landsbygden- se artikeln nedanför texten.
 
Men herregud vad har centern gjort i de snart 8 år de suttit på tunga poster i regeringen. Jo, inte ett förbaskade dugg. Och nu tror dom att vi i glesbygden ska rädda dom, nu när det visat sig att trottoarbönderna i Stockholm inte bryr sig om centern heller.
 
Och hon nämner till och med hur mycket mer vi från Jokkmokk bidrar med till Sverige än Stockholmarna. Det är ju som skamligt. Här lyfter hon Jokkmokk som exempel samtidigt som hon och Maud Olovsson i snart 8 år suttit på Våra Vattenfallsmiljarder utan att lyfta ett finger för Jokkmokk och övriga glesbygden.
 
De övriga partierna bryr sig heller inte om glesbygden men Annie Lööf och centerpartiet har verkligen nått skamgränsen i sina försök att få vara kvar i riksdagen.
 
Istället för floskler så borde de tala om vad de har för politik. Förutom att skriva om glesbygden när det är valår.
 
Och man kan väl säga om deras 15-minuters torgmöte i Jokkmokk.
 
Ingen visste att de kom, ingen brydde sig när de var där och ingen märkte när de for. Och så vill dom att vi ska rösta på dom.

Roland Boman i Framtiden.
 

Kommentarer

  • Terje Boqvist säger:

    I Jmk:s kommun bor få människor, ännu färre får, vill och orkar rösta. Inte många röster att anstränga sig att försöka fånga in för ett Riksdagsval. Kan vara en anledning till riksdagspartiernas svaga intresse för oss. Vidare specifikt Jmk, en av Sveriges lönsammaste kommuner, tack vare vattenkraften och skogen. Krass nationalekonomiskt sett, skulle ännu färre invånare, än nu i kommunen, ändå fortsätta producera detta jätteöverskott. Jag tycker det saknas goda politiska motiv att "tvingas" tillsätta mer resurser. Pga de få rösterna, och det kommer att funka lysande ändå, sett från fönsterna i Riksdags-huset som är riktat mot norr.

    2014-02-02 | 21:50:04
  • Fredrick Federley säger:

    Vi delade flygblad i 30 min men var i Jokkmokk i 2 dagar och hann en hel del annat. Om sanningen är intressant.

    2014-02-03 | 13:08:38
  • Terje Boqvist säger:

    Förhoppningsvis var Fredrick Federleys och hans medfölje, mer konkreta i hur som de vill hjälpa Jmk, att utveckla sitt näringsliv med, än den intetsägande artikeln som hans partiledare författat, här ovan. Förhoppningsvis står skarpa förslag i det för mig ännu okända flygbladet...

    2014-02-03 | 22:40:47

Kommentera inlägget här: