Framtid i Jokkmokks kommun

Offentlighetens pris!

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Som offentlig person som det ibland kallas så får man "uppträda" i de mest oväntade sammanhang. Och samtidigt får man inte "tappa sin tunga." Det är en del av verkligheten som man fort blir medveten om.
 
Den som lade ut bilden på Nej-sidan är förtroendevald för miljöpartiet och utsedd av Jokkmokksalliansen att vara 2:e vice ordförande i vårt kommunfullmäktige.
 
En viktig förtroendepost där han inte bara företräder sig själv och Mp utan hela sex stycken partier i det som är oppositionen i Jokkmokk idag. De har gemensamt valt honom.
 
I en annan tid så hade väl inte det här väckt uppmärksamhet. Så är det i mycket. Det en tycker är kreativt tycker den andra är svammel.
 
För kanske 15 år sen fick vårat dåvarande kommunalråd utstå flera veckors dagliga nidskriverier i Norrbottenskuriren av anställda kurirenjournalister. Det var dagliga personliga påhopp. Helsidor dagligen i några veckor. En av de skrivande journalisterna då har förresten en koppling till Nej-sidan idag.
Så bilder som denna får man kanske ta med jämnmod.

Däremot så är det oerhört tragiskt med de direkta personliga hot som nu riktats mot fyra människor i vårt samhälle. Det är en direkt följd av att det nu är så låst och infekterat i gruvfrågan.
 
Och det MOD som krävs för att resonera och kompromissa ser jag inte idag. För verkligheten kan ge oss i Jokkmokk möjligheten att få ett större inflytande i gruvfrågan än vad lagen och våra riksdagspartier ger oss idag.
 
Men det fordrar MOD från de på ja och nejsidorna som idag lider över händelseutvecklingen och faktiskt tänker bo kvar här i Jokkmokks kommun.
 
Det krävs MOD och kompromissvilja. För verkligheten och framtiden ska ägas av Jokkmokksborna tillsammans.

Roland Boman i Framtiden.

Kommentarer

  • Jenny Holmgren säger:

    Tror inte det är personen som lagt upp bilden på fb som själv gjort den som det låter på dig.

    Det är fler personer än fyra stycken som är hotade.

    Har själv sett på fb sidan "ja/nej till gruva" hur du med en nedvärderande, förminskande härskarteknik tryckt ner dem som försökt komma med kreativa idéer till en positiv framtid för Jokkmokk. Så MOD verkar även du som politiker behöva för att på ett bra sätt bemöta dem som tycker olika dig.

    2013-09-01 | 16:08:06

Kommentera inlägget här: