Framtid i Jokkmokks kommun

Jag lurar på!!

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Miljöpartiet i Jokkmokk sägs i ett inlägg i debatten härommånaden vara det enda parti som tagit tydlig ställning mot gruvor i Jokkmokk.
 
Idag förklarar en av MP-toppolitikerna i kommunen att Kallak-ockupationen är en protest mot Annie Lööv näringsminister (c) och näringsdepartementet. Men ingendera av dessa kommer ju nånsin hit för att omvändas av MP och ockupanterna.
 
Men det jag funderar över är detta. Miljöpartiet har på riksdagsnivå inte ställt sig bakom några krav på att järnmalm inte ska få brytas i Jokkmokk. Man har istället som alla andra partier ställt sig generellt positiv till utveckling av svensk gruvnäring.
Alltså tvärsemot den politik som Miljöpartiet lokalt driver i de opolitiska Nej-sidorna som hålls i av ett antal förtroendevalda miljöpartister.
 
Efter riksdagsvalet 2014 -om drygt ett år-kommer Miljöpartiet med största möjliga sannolikhet att sitta i den regering som då bildas. Oavsett om den är blå eller röd.
 
Vore det då inte klokare att rikta sin udd och kraft mot MP-ledningen på riket så att de gör klart och tydligt att de kommer att ställa ultimatum i en regeringsförhandling att ingen gruvbrytning ska ske i Jokkmokk, kanske rent i den globala osv, solidaritetens osv, namn.
 
Eller är det så att trånaden efter ministerposter och gratismiddagar är viktigare för miljöpartiet än vad de lokala politikerna säger om ingen gruva överhuvudtaget i Jokkmokks kommun.
 
Jag såg efter demonstrationen i Stockholm att det funderades var ledande miljöpartister var. Min enkla tolkning av frånvaron är att miljöpartiet är för gruvor, därför möter ingen ledande miljöpartist upp i en sådan demonstration.
 
Det ligger väldigt mycket maktpositioner i vågskålen inför nästa riksdagsval där MP ska bli regeringsmedlem.
 
Så när tar Fridolin eller Romson till orda och ställer sig på miljöpartiets i Jokkmokks sida och säger Nej tillsammans med ockupanterna. Aldrig eller?

Roland Boman i Framtiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: