Framtid i Jokkmokks kommun

Lokalt hojt?

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Pratet om gruvorna och möjligheterna att något av vinsterna ska stanna kvar lokalt går vidare.
 
Senaste versionen av det lokala hojtet fick vi i gårdagens Nordnytt och dagens NSD. Socialdemokraternas länsordförande i Norrbotten öppnar för att socialdemokraterna ska ställa sig positiv till en gruvskatt för att lämna utvecklingspengar i regionen. Hon hänvisar till Finland och andra gruvnationer som är på väg eller ska genomföra detta. Och säger det vi alla vet. Att Sverige är billigast för de som vill starta gruvverksamhet.
 
I dagens NSD så säger partiledaren Stefan Löfven. Vi ska inte ha någon skattehöjning för gruvbolagen. Han vill finna andra vägar att stötta kommunerna. Hur det ska gå till det har han däremot ingen aning om.
Snacka om att såga sin lokala partiledning i Norrbotten. Så han ställer sig tillsammans med Lööf i centerpartiet, som tycker att vi ska vara glad för att vi får jobb.
 
Men fastän vi vill att en gruvverksamhet ska gå igång i Jokkmokk, så är det väl märkligt att de flesta riksdagspartier inte förstår att glesbygden inte bara ska leverera allt till Stockholm. Något måste stanna kvar för att vi ska kunna utvecklas och växa. Och där får vi höra mycket lokalt hojt av norrbottniska riksdagspolitiker som ingen bryr sig om i Stockholm.
 
Men tyvärr så har de två stora (M) och (S) bestämt sig för att inlandet och glesbygden bara ska leverera. Inte leva.

Roland Boman i Framtiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: