Framtid i Jokkmokks kommun

MILSVID SKILLNAD

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Idag på Norrbottensradion var en intressant diskussion mellan Leif Pettersson- socialdemokratisk riksdagsman- och Jan Johansson- moderat sådan. Ämnet var infrastruktursatsningar och Norrbottniabanan. Det var de vanliga resonemanget, alla vill ju bygga när de hörs i Norrbotten. Sosse-Leif säger att hade vi sossar suttit vid makten så hade den redan börjats bygga och moderat-Jan säger att nog vill han men vi moderater vill att det undersöks mer om den verkligen kommer att behövas. Och då vet ju vi här uppe i norr att det kanske är så att moderaterna vill nog inte bygga men sossarna vill när det kommer till riksdagsbeslut. Eller så tror vi att det låter.

Och den här debatten avslöjade faktiskt en skillnad som på alla vis är milsvid mellan partierna. Och det handlar verkligen om en skillnad på en mil. Milsvid skillnad. I slutet av diskussionen så drämmer sosse-Leif till med. Ja men vi har ändå med Norrbottniabanan i vårt infrastrukturförslag. Det har då inte ni moderater. Då kontrar moderat-Janne med. Det är sant, vi har inte med den, men ni har faktiskt bara satt av pengar för en mil järnväg. Men sosse -Leif finner sig snabbt och säger "Ja, men det är ändå en mil mer än ni".
Därav uttrycket att det är en (M)il(S)vid skillnad i järnvägspolitiken mellan sossar och moderater. En mil.
Det handlar kanske om sträckan mellan Piteå och Norrfjärden. Och nog förstår jag om Norrfjärdenborna är skeptiska till Norrbottniabanan. Om den bara ska gå dit. Då måste de ju ändå ta bilen. Men det är den MilSvida skillnaden idag.
Nånå, ska jag säga som det är så bryr jag kanske mig inte om Norrbottniabanan så värst. Men det är ju lite kul att skillnaden är så MilSvid. Exakt en mil.

Roland Boman för Framtiden, 50 meter från Inlandsbanan.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: