Framtid i Jokkmokks kommun

Landshövdingen- behövs han.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

 
Så har Norrbotten fått ännu en ny äldre man som landshövding. Denna gång ett välbekant namn från den absoluta makttoppen inom socialdemokratin. Enligt media så är han välbekant med basnäringarna.
Alltså skogsbruk, gruvnäring och vattenkraft. De områden som har dominerat näringslivet i Norrbotten i 100 år med i första hand statliga företag. Och vi som bor i en helt statligt dominerad kommun vad gäller näringslivet, tycker kanske inte att staten är en utvecklingsfaktor för oss. Så en fundering är ju vad den nye hövdingen kan tillföra inom de områden som står för de framtida jobben. Eller består Norrbottens framtid i de gamla näringarna.
Vilka övriga meriter den nya hövdingen har kan vara svårt att säga. Är det någon som konkret kan säga vad han har drivit för frågor och vilket genomslag han haft. Alla vet att han är en i politikertoppen men vet någon vad han åstadkommit?
Österberg gjorde sig nog mest känd hos allmänheten som drevkarl när det byttes partiledare senast hos (s). Där var nog utgångspunkten att han själv var intresserad av posten.
Men den stora frågan tycker jag ändå är- varför behöver vi en landshövding?
 
 
Roland Boman för Framtiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: