Framtid i Jokkmokks kommun

Ett år i politiken.

Kategori: Framtid i Jokkmokks kommun

Framtid i Jokkmokks Kommun har nu funnits ett drygt år i kommunalpolitiken. En av våra målsättningar har varit att fokusera på frågor som på olika sätt berör yngre människor runt om i vår kommun. Och där har vi tillsammans med socialdemokraterna tagit en del viktiga beslut. En del är omstart av sådant som den tidigare kommunledningen (vänsterpartiet,mp, mfl.) avskaffade, annat är sådant som kommit upp under resans gång. Där ska nu sägas att den nuvarande oppositionen -förra kommunledningen- i de flesta fall inte har röstat nej till våra -Framtiden och S- förslag.

Några korta delar på det som nu finns som beslut.

*Körkortsutbildning för våra ungdomar är nu åter igång för en låg kostnad

*Ett ungdomsbusskort som gäller inom kommunen finns nu att köpa för en billig penning

*Pengar är tillskjutna för att kunna anställa ungdomar som utbildar sig inom vård och omsorg.

*5 miljoner kronor finns för att rusta upp Notudden, Jokkmokks campingplats. Vilka åtgärdena blir kommer senare, men det handlar bla. om att rusta bassängområdet, leklandet och utomhusmiljön. Renovering av ett antal stugor är redan igångsatt och några står färdiga nu till årets vintermarknad.

*En annan viktig säkerhetsfråga är att alkolås ska finnas i skolskjutsar och kommunens bilar.

*Vad gäller barnomsorg på det som kan kallas obekväm arbetstid, kvällar,helger osv. så har barn och utbildningsnämnden fått extrapengar för att lösa detta. Hur det kommer att se ut får vi se under våren.


Om den den kommunala ekonomin så kan man i korta ordalag säga att den är under kontroll, men det finns inget överflöd. Den är också beroende av hur ekonomin går i Sverige och där räknas ju prognoserna ned något.
På senaste kommunfullmäktige fick vi också ta del av några av de kostnader som chefskarusellerna kostade skattebetalarna i Jokkmokks kommun. Det var många miljoner som spolades ut med badvattnet Den sortens politik är nu förbi och skattepengarna ska gå till verksamhet.


Roland Boman För Framtiden

Kommentarer


Kommentera inlägget här: